Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Seramik Döşeme Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

24-01-2022 00:53
Seramik Döşeme Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bu soru evlerine seramik fayans döşetmek isteyenlerin en çok merak ettiği sorular arasındadır. Bu kişilerin evlerine seramik fayans döşemeden önce dikkat etmesi gereken bazı temel hususlar vardır. En başta kullanılacak fayansların kalitesine mutlaka dikkat etmek gerekmektedir. Kaliteli, dayanıklı ürünler tercih etmek ileride oluşacak hasarları önleyerek sizi para harcamaktan kurtarır. 


Seramik Döşeme Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?


Seramik fayans döşemek gerçekten yorucu ve zor bir iştir. Bu yüzden bu işi yaptırmadan önce mutlaka iyi bir usta bulmaya özen gösterin. Döşeme sırasında yapılacak en ufak hata seramiklerin kötü gözükmesine, sizin de maddi ve manevi açıdan yıpranmanıza sebep olacaktır. Seramik Döşeme Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim? Bu soruya kısaca cevap olarak usta diyebiliriz.


Seramik Fayans Döşemek Kaç Gün Sürer?


Seramik Döşeme Ustası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim? Bu çok aranan sorunun bir diğer alternatifi ise seramik fayans döşemek kaç gün sürerdir. Evinizde veya işyerinizde tadilat yaptırmak zorlu bir süreçtir.


İlk iş olarak iyi ve deneyimli bir usta bulmaktır. Deneyimli bir usta bulduktan sonra yapılacak işle ilgili bilgi alabilirsiniz. Mutlaka kaç gün süreceği hakkında bir fikriniz olması gerekir. İşin süresi tamamen mekanın büyüklüğü ile alakalıdır.


Eğer, küçük bir banyonuz varsa burada döşeme yapmak kısa zaman alacaktır. Fakat banyoda bir işlem yapmadan önce mutlaka su kaçağı olup olmadığını tespit etmek gerekir. Bunun için bir tesisatçı çağırmanız gerekir. Çünkü su kaçağı meydana geldiği takdirde fayanslarınızın kısa sürede deforme olmasına sebep olur.  


Seramik Fayans Döşemenin Püf Noktaları


Seramik fayans veya seramik karo da denilen seramikleri döşemek gerçekten zor olabilir. İyi bir sonuç iyi bir planlama gerekmektedir. İşe başlamadan önce eksikler tespit edilmelidir.


 Değerlendirme


Bu başlamadan önce yapılacak en önemli iştir. İlk önce döşemeyi üzerine kurmayı planladığınız yüzeyi dikkatlice inceleyin. Gevşek bir zemin veya linear olmayan bir duvar, fayansların çatlamasına ve harç dökülmesine yol açar.



Ölçün


Duvarlar – Bir duvarı döşerken, estetik olarak çizgisel bir döşeme oluşturmak gerekir. Duvarlar çoğu şakül değildir. Bu yüzden çizgiyi düz bir seviye yaratmak için kullanın.

Zeminler – Hazır hale gelen seramik karo yüzeyinizin simetrik görünmesini sağlamak için önce merkezi bulmanız gerekir. Daha sonra yanlardan ölçün. 


Fayansları yerleştirin


İlk adım olarak merkez noktasını bulun ve zemin kurulumları için odanın karesini oluşturun. Yapıştırıcıyı ya da harcı karıştırmadan önce zeminin kuru olduğuna emin olun.


Karolar arasındaki boşluk mutlaka düzgün olmalıdır. Aralardaki boşluk büyüklüğü karoların büyüklüğünle eşdeğerdir. büyükse, aralarındaki boşluk o kadar büyük olmalıdır. Harç hatlarını daha az gözükmesi için karoları yakın döşeme hatasına kesinlikle düşmeyin. Harç eğer küçük bir alana hapis olursa iyi kuruyamaz ve zamanla yıpranır.


Karonun kesilmesi


Son adım olarak yapılacak iş karonun kesilmesidir. Bunun ilk adımı olarak, kesmek istediğiniz karonun boyutunu ölçün ve boyutları keçeli kalem ile karonun sırlı yüzeyine aktarmanız lazımdır. Döşemeyi, kesicinin merkez çizgisini döşemenin kesileceği eksenle hizalayarak fayans kesici üzerine yerleştirin. Kare şeklinde tutmak için, döşemenin üst kısmı, kesicinin tepesindeki çitle aynı hizada tutulmalıdır. Daha sonra, kesme çarkının takılı olduğu kolu kullanarak, kesiciyi karo yüzeyine doğru sıkı ve eşit bir basınç uygulayarak çekin. Kesici ile ufak bir geçiş yapın. Final adımı olarak döşemeyi yapıştırın.


Karo yapıştırmak için farklı modellere sahip olan çıtçıtlı kesiciler vardır. Farklı türler arasında kolun arkasında, ya da ucunda kesici tekerlek bulunan bir topuk vardır; diğerleri ile bunun tersi doğrudur.


Kesicinizin tasarımı ne olursa olsun, skor çizgisine baskı uygulamak için yüzeyi kullanın.


 Fayans Yapıştırma


Eğer, fayans kullanıyorsanız, nemin olduğu bir ortamda - mutfak, banyo, giriş vb. mutlaka su geçirmez bir yapıştırıcı tercih edin. Böylece yapışması daha kolay olacak ve daha sağlıklı kuruyacaktır Bu işlem için hazır halde karıştırılmış bir yapıştırıcı ya da harç kullanabilirsiniz, fakat ikincisini seçerseniz, mutlaka ince bir tür olduğundan emin olun. (Kalın yataklı harçlar, karoların düz durması için düzleştirme konusunda biraz pratik ve beceri gerektirir ve su geçirmez bir yüzey için ek harç gerekli değildir.)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.