Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Mobilya Renkleri

24-01-2022 00:54
Mobilya Renkleri

Herkes evini, yaşam alanını daha da güzelleştirmek ister. Bunu yapmanın en kolay yolu ise mobilyaları değiştirmek ya da eve daha uygun bir hale getirmektir. Mobilya renkleri, mobilya seçerken dikkat edilecek en önemli hususlardan biridir. Evinize, yaşadığınız yere uyumu ile sizi tanımlar.


En Çok Tercih Edilen Mobilya Renkleri


Mobilya almadan önce herkesin bilmesi gereken tek şey, doğru renk tercihi ve kombinasyona uyumlu hareket etmenizin izlenecek en rasyonel strateji olduğudur. Sizi cezbeden her rengi seçmek ya da her modeli seçmek yerine odanızda, mutfak yada salonda hakim olan renklere göre seçimler yapmanız gerekir. Mesela evinizdeki duvar renkleri, duvar kağıtları, halı, koltuk, kilim, kapı renkleri size bu konu hakkında fikir verebilir. Bu sebeple evdeki hakim renklere göre mobilya renkleri arasında seçim yapmak, alacağınız mobilyanın evin genel yapısı ile zıtlık göstermemesine ve daha iyi bir harmoni yakalanmasına neden olacaktır. 

Mobilya renkleri arasında seçim yapmak gerçekten çok dikkat gösterilmesi gereken bir süreçtir. Unutulmamalıdır ki alacağınız mobilya uzun süre boyunca sizinle aynı çatı altında olacaktır. Zamanla sinir bozucu hale gelmemesi ya da estetik olarak sizin gözünüzü rahatsız etmemesi için baştan yapılacak olan seçimler büyük önem taşır.


Mobilya renkleri seçimi yaparken aşağıdaki kısımları da mutlaka göz önünde bulundurun ve renk uyumuna kesinlikle özen gösterin. Mobilya rengi ile uyumlu olması gereken noktalar:

  • Halı
  • Perde
  • Zemin (Parke)
  • Duvar kağıdı yada duvar rengi
  • Aksesuarlar

Aslında, verilen bu beş eşyanın mobilyalar ile aynı renkte olması bir zorunluluk değildir. Ancak mümkün mertebe yakalanacak uyum gerek göz zevki gerek evin yapısı ile harmoni halinde olması açısından elzemdir. Mesela krem rengi halının üzerine yeşil, mavi, kahve ve yine krem rengi koltuk takımı tercih etmeniz halinde kontrast renkler ile uyum sağlamış olacaksınız. Koyu ceviz rengi yatak odası takımına açık renkli halı ve yorgan takımı tercihi odayı daha büyük ve ferah gösterecektir. 


Hayal gücünüze bağlı olarak duruma göre zıt renklerle bazen aynı renk ile fakat aralarda farklı renkler de kullanarak odanıza hareket katabilirsiniz. Fakat tüm bunları yaparken yine de çok karışım yapmadan sade bir şekilde renk tercihi yapmanızı tavsiye ederiz. Açık renklerin daha çok tercih edildiği bir dekorasyon her zaman ferah bir ortam yaratır. Fakat kadınlar açık renkli koltuk ve halı tercihinden uzak durmaktadırlar, bunun nedeni ise çabuk kirleniyor olmasıdır. Eğer koltukta açık renk tercih etmiyorsanız, TV ünitesi, konsol, duvar kağıdı ve perde gibi kısımlarda açık renk tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha ferah bir oda yaratmış olursunuz.


Herkes mobilya almaya karar verdiği zaman ilk olarak renk tercihi yapmak ister. Özellikle çevrenize kulak astığınız zaman ya da iç mimarların sesini dinlediğiniz zaman bu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bunun nedeni her insanın zevkleri ve de beğenileri farklıdır. Mobilya almadan önce kesinlikle evinizin büyüklüğüne, hakim renklere ve tarzını nasıl olacağına karar vermiş olmanız gerekir. Aksi takdirde çok seçenek sizin kafanız daha da karışmasına sebep olacaktır.


Mobilya almadan önce renk konusu hakkında birkaç kesinlikle bir kaç önemli hususu bilmeniz gerekir. Mesela çok açık renk mobilyalar diğerlerinden çok daha kolay kirlenebilir ve de sürekli temizlemeniz gerekebilir. Fakat en önemli husus açık renkli mobilyalar ile de eviniz daha geniş ve de ferah bir görünüme sahip olacaktır. Ancak diğer bir taraftan koyu renkli mobilyalar çok fazla kir tutmadıkları için bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu tarz mobilyalar da artık demode olarak görülmekte ve fazla üretilmemektedir.


Günümüzde genelde insanlar evleri için açık renkli ve de modern olan mobilyalar arasından tercihleri yapmaktadırlar. Eğer evinizde koyu tonlar hakimse bu zamanla ruhsal olarak sıkıntı yaratabilir. Eviniz sizin için oldukça önemlidir ve kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz bir alandır.


Eğer sevdiğiniz ve de beğendiğiniz renkler arasından tercihler yaparsanız her eve geldiğinizde kendinizi bulabilir ve ev sıcaklığını hissedersiniz. Unutmamanız gerekir ki döşemeye karar verdiğiniz ev sizindir ve de sizin beğendiğiniz renklere göre dizayn edilmelidir. Koyu ve de açık renklerin mükemmel bir kombin içerisinde bulunduğu mobilyalar her zaman daha fazla dikkat çekmektedir. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.