Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Ağda Isıtıcı Nasıl Kullanılır ?

28-01-2022 00:07

Ağda Makinesi Nasıl Kullanılır ?


Ağda Isıtıcı Nasıl Kullanılır? Bu soru internette evde kendi başlarına ağda yapacak olan kişilerin sıkça aradığı sorulardan biridir. Bu yazımızda bu soruya kolay ve anlaşılır bir şekilde açıklık getirmeye çalışacağız.


Ağda yapılması işlemine ilk önce ağdanın ısıtılması ile başlanır. Daha sonraki adımda ise kullanılacak olan bölgeye tüylerin çıkış yönüne paralel halde yavaşça sürülür. Fakat ağdayı çekerken paralel değil tüyün çıkış yönünün tam tersine çekilir. Bunu yaparken biraz hızlı olmakta fayda vardır. Bu uygulama vücudun her yerinde aynı şekil uygulanmaktadır.


Ağda Makinesi Nasıl Temizlenir?


Ağdalar sert bir bileşik olduğu için genel olarak katı halde bulunurlar ve onların erimesi için bir ısıtıcı lazımdır. Artık herkes bunu  ağda makinesi ile kolayca sağlamaktadır. Ağdayı hızlı bir şekilde eriten makine hem zamandan tasarruf sağlar hem de ağdayı hep erimiş halde tutar. Böylece aynı işlemi sürekli yapmanıza gerek kalmaz. İşte yapmanız gerekenler;


Cihazı prize takınız ve bir süre ısıtın

Ağdanızın türüne göre, makineye yerleştirin. Eğer ki kartuş ağda kullanacaksanız, kartuş ağda için ayrılmış olan bölümü kullanınız. Kutu ağda için de aynı şekilde kutu ağdaya ayrılmış olan bölümü kullanınız.

Kartuş ağdayı yerleştirirken kapağını çıkartınız.

Termostat özelliği bulunan ağda makinesi, uygulama süresince ağdanın sıcak kalmasına yardımcı olur.

Genel olarak makineler, ağda ısındığı zaman kendini durdurup soğumaya başladığında tekrar ısınma özelliğine geçecek türde dizayn edilmiştir



Ağda yaparken kartuşu kesinlikle makineden çıkarmayınız. Bu çok kişinin yaptığı bir hatadır. Fakat bu durum ağdanın hızlı soğumasına ve ufak yaralanmalara neden olabilir. Ağda Isıtıcı Nasıl Kullanılır? sorusuna anlaşılır bir cevap verdiğimizi umuyoruz. 



Ağda Makinesi içi Nasıl Temizlenir?


Yapışkan bir madde olan ağda, kullanım sırasında y da sonrasında eridiğinden damlama yapabilir ve aynı zamanda kullanılan ağda makinesi hijyen açısından da temizlenmesi gerekir. Her kullanım sonrası ağda makinesine temizleme işlemi yapmazsanız bu makinenin kullanım ömrünü kısaltır ve ayrıca kullanım esnasında istenen performansı vermemesine neden olur. Sırf bu sebeplerden ötürü her kullanım sonrasında dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Ağda zaman içinde soğur ve donar. Bu durumda temizlenmesi çok daha zor bir hale gelir. Fakat yine de panik yapmaya gerek yoktur çünkü bunun için ağda makinesi temizleme solüsyonunda ve tek kullanımlık bezlerden faydalanabilirsiniz. Aşağıda sizler için maddeler halinde ağda makinesinin temizlenmesine yönelik bazı yöntemleri sıraladık;

Bebe yağı: 1 fincan bebe yağı ve fiber bez ile makineye bulaşmış olan ağdayı rahatça temizleyebilirsiniz. Eğer evde solüsyon yoksa onun yerine bu yağdan kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece, bezin üzerine bir miktar dökünüz ve makineyi özenlice siliniz. Ayrıca bebe yağını sadece makineyi temizlerken değil, cildinizde kalan ağda kalıntılarını silerken de kullanabilirsiniz. Cildinizin beslenmesi için son derece faydalı bir işlem olacaktır.



Zeytinyağı: Bu da bir diğer önerilen temizleme metodudur. Yapmanız gereken tek şey, tek kullanım bez ve sızma zeytinyağı ile ağda makinesinin güzel bir şekilde temizleyebilirsiniz. Son derece kolay bir yöntemdir. İlk adımda yapmanız gereken şey, makinenin üzerine bir miktar zeytinyağı döküp bir süre bekleyiniz. İsterseniz, beze de zeytinyağı döküp silmeye başlayabilirsiniz. Temizleme işlemi sonrasında sabunlu bez ile makineyi özenli bir şekilde, üstüne fazla baskı yapmadan tekrar siliniz. Bu yolla yağlı görünüm ve kir, toz görünmez hale gelir ve tertemiz olur. Ayrıca, zeytinyağı cilt üzerindeki ağdanın yapışkanlığını ve lekelerini de gidermektedir. Zeytinyağı cildi onaran moleküllere sahiptir. Dilerseniz saçınızda da kullanabilirsiniz.


Makine yağı: Bir başka yöntem ise makine yağı, bez, sabun ve su ile yapılan temizleme işlemidir. Bu işlem kimyasal içerdiğinden dikkatli olmakta fayda vardır. İlk önce makine yağından bir miktar döküp bekleyiniz ve aynı zamanda bez ile silme işlemine başlayınız. Son adımda deterjanlı ve ıslak bir bez ile makineyi tekrar siliniz. Böylece makinenin kusursuz bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Makine yağını kesinlikle cildinize sürmeyiniz.



Roll-on ağda makinesi kullanıyorsanız eğer, yukarıdaki temizleme işlemleri ile makinenin ömrünü uzatabilirsiniz. ayrıca hijyen için de mutlaka temizleme işlemi sağlanmalıdır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.