Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

24-01-2022 00:59
Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? Bu soru evine yeni mobilya almak ya da hali hazırda olan mobilyalarını başka bir yere taşımak için ne yapması gerektiği konusunda kafası karışık olan kişilerin sıkça sorduğu sorudur. 


Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?


Mobilya ölçüsü almak gayet kolay bir iştir ve herhangi bir profesyonellik gerektirmez. Mobilya ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Mobilya ölçüsü alırken mezuranın nasıl kullanılacağını bilmek gerekir. Bazı mezuralar manuel bazıları ise otomatiktir. Sahip olduğunuz mezurayı nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir. Daha sonra ölçü alma kısmında mutlaka duvardan duvara ölçü almalısınız. Duvar pervazlarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Hatalı bir hesaplama olmaması için daha önce bir taslak çizmeniz faydalı olacaktır. Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? Aşağıda detaylı olarak bu soruya cevap vermeye çalıştık.

 

Evde mobilya ölçüsü almak için ihtiyacınız olan materyaller:


Boş kâğıt. (Mümkünse ölçekli kâğıt olmasında yarar var)

Metre

Lazermetre (Yüksek tavanlı yerler için gerekebilir)

2 farklı renkte kalem (Silinebilir olması düzeltme yaparken işinize yarayacaktır)



Mobilya ölçüsü alırken lütfen aşağıdaki adımları takip edin.


Eğer çalışma yaptığınız kağıdı yatay olarak kullanıyorsanız kâğıdı mutlaka geniş kullanmaya çalışın. 

İhtiyacınız olan mobilyayı ilk önce taslak haline getirin. 


Tasarım bitince ölçü almaya başlayın İlk önce genişliği ölçün.


Genişlik ölçüsü alırken alt, orta ve üst olmak üzere çalışın.


Alt: Eğer yerde süpürgelik bulunuyorsa bunu göz önünde bulundurun. Eğer süpürgeliğin yerinde kalmasını istiyorsanız süpürgelikten süpürgeliğe en dar ölçüyü alın. Bu yolla dolabınız ile duvar arasında gereken boşluğu bulacaksınız. 


Orta: Ölçü alırken mutlaka duvardan duvara olmasına özen gösterin. Ölçüyü yine aynı şekilde en arkada ve dolap derinliği kadar önde alın. Çıkacak olan küçük ölçü dikkate almanız gereken değerdir.


Üst:  Eğer evde herhangi bir kartonpiyer yoksa, duvardan duvara rahatlıkla ölçü alabilirsiniz. Eğer kartonpiyer mevcutsa ve dolabınız kartonpiyerin en alt noktasına kadar uzanacaksa duvardan duvara ölçü almaya özen göstermelisiniz. Dolabın üstünde yer kalması ya da kartonpiyer için rahatlıkla bir alan kalacaktır.


Eğer, kartonpiyer var ancak dolabın tavana kadar olmasını tercih ediyorsanız, ölçüm yaparken üst ölçüyü alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus vardır. Öncellikle mutlaka tavanda kartonpiyerden kartonpiyere en dar ölçü olacak şekilde hesaplamalısınız. Ancak bu sayede, dolabın yanlarında kartonpiyer için gereken alan kalacaktır.


Fakat sonuç ne olursa olsun hem arkada hem de önde ölçü alıp, bunlardan yine küçük olanı not edin.




En son alt, orta ve üst için belirlediğiniz tüm ölçüleri dikkatlice karşılaştırın. Yapmanız gereken şey en küçük ölçüyü maksimum genişlik ölçüsü olarak kaydetmektir. Bunun sebebi ise dolabınızın yerine kolayca yerleştirilebilmesi için 1-1,5 cm aralık bulunması gerekmektedir. Bu sebeple son olarak elde ettiğiniz maksimum genişlik ölçüsünden 1-1,5 cm çıkarın. İşlem sonunda elde edeceğiniz ölçü dolabınızın genişlik ölçüsüdür.


YÜKSEKLİK ölçümü yaparken bilmeniz gereken şey mutlaka sağ, orta ve sol olmak üzere 3 ayrı açıdan ölçüm yapmanız gerektiğidir. Bunun için öncelikle sağ ve sol için ölçü almaktır. Eğer duvarda kartonpiyer varsa yüksekliği ya tavana kadar ya da kartonpiyerin alt sınırına kadar almanız gerekir. Ölçüyü alırken dolabın arkada bıraktığı boşluğu da hesap ederek maksimum değeri alın.



Orta bölümde ölçü alırken dikkat etmeniz gereken tek husus, dolabın tavana kadar olup olmayacağıdır. En başta buna karar vermeniz gerekmektedir. Eğer kartonpiyer bulunuyorsa ve yüksekliğin kartonpiyere kadar olmasını istiyorsanız orta ölçüyü almanıza hiç gerek yoktur. Fakat siz dolabınızın tavana kadar olmasını tercih ediyorsanız, orta kısımda yerden tavana yükseklik ölçüsünü hem önde hem de arkada olmak üzere ölçerek en küçük değeri kaydedin. Son olarak sağ, sol ve orta için belirlediğiniz tüm ölçüleri karşılaştırın. Çıkacak en küçük ölçü  maksimum yükseklik ölçünüzdür. Dolabı rahat bir şekilde yerleştirmek için 1-1,5 cm aralık bulunması lazımdır. .


DERİNLİK ölçümü yaparken dolabınızı yerleştirebileceğiniz en arka noktadan, tercih ettiğiniz derinlik ölçüsünde öne doğru yer, tavan ve duvarları kontrol edin. 


Son olarak yapmanız gereken şey ,  genişlik, yükseklik ve derinlik ölçülerini gerektiği şekilde gözden geçirin ve değişiklikleri dikkati bir şekilde kontrol edin.


Mobilya Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? sorusuna verdiğimiz cevap umarım faydalı olmuştur. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.